Sommaraktiviteter hos oss

Slottscafé

Caféet är öppet varje dag på Övedskloster mellan 11-16 fram till och med 20 Augusti, därefter helger september ut.

I caféet kan man köpa fika i form av vår populära våffelbuffé, bagels som vi gör själva, kakor och såklart glass från SIA. Vi har även en liten butiksdel där man kan köpa med sig godis, två, sylt, te och annat kul med sig hem efter sitt besök hos oss.

Sommarutställningar

Vi har under fem veckor i sommar utställningar i våra parklokaler, Voliéren och Orangeriet. Start vecka 25 till och med vecka 29.

Det bjuds på härlig konst och fotografi från härliga konstnärer och utställare. Mer om deras öppettider och information om utställningarna hittar ni HÄR.

Slottsträdgård, natur och bad

Slottsträdgården är öppen för besökare merllan 9-16 varje dag. Hundar är välkomna men måste hållas kopplade. Tänk på att Övedskloster är ett privat hem där ni besöker familjens privat trädgård. Efter kl.16 används trädgården privat. 

Det finns många fina promenadslingor kring Övedskloster, man kan utgå ifrån vår besöksparkering eller nere vid badplatsen på östra sidan sjön.

Ni hittar leder och övrig information om vandring kring Öved HÄR

Handelsträdgård - Slottsmagnolian

Det finns en handelsträdgård, i anslutning till borggården, som drivs av duktiga tjejer från trakten. Hos dem hittar man allt för plantering och massor med blommor. De har öppet varje dag under sommaren och passa gärna på att köpa fika hos oss och sen sitt ute i handelsträdgården och njut av alla vackra blommor och växter.

Mer om slottsmagnolian och deras öppettider hittar ni HÄR