Vanliga frågor

Jul på Övedskloster är öppet fredagen den 15 december kl 15-20, lördagen den 16 december och söndagen den 17 december klockan 10-17.

Inträde kostar 110 kr. Alla under 14 år gratis. Parkeringen är fri (men en del av entréavgiften går till  Öved-Östraby Skytteförening som sköter parkeringen). 

I inträdet ingår uppträdanden, häst och vagn, korv till alla barn under 12 år med mera.

Fredagen den 15/12 erbjuder vi rabatt för alla våra trevliga besökare över 63 år. Entrépriset reduceras då till 80kr per person. Rabatten gäller endast på fredagen.

 

Ja, man kan köpa biljetter direkt här på hemsidan. Vi uppmuntrar att ni förköper biljetter för att minska trängsel och köbildning. Snabbentré finns för de som bara ska scanna förköpta biljetter.
 

 

Många utställare tar kort men inte alla. Många utställare tar Swish, men mobiltäckningen med framförallt Telia är tyvärr bristfällig kring Övedskloster, vilket kan vara bra att känna till. 

Entrén tar kort, kontanter och Swish, liksom Cafét och Restaurangen.

Det beror naturligtvis på varför man besöker oss. Vi har olika program de olika dagarna men tex Luciatåget med Sjöbo Lucia besöker oss alla tre dagarna. Mest aktiviteter är det lördag och söndag.

Vill man undvika trängsel är fredagen en bra dag! Då erbjuder vi också pensionärsrabatt för er från 63 år. Besöksantalet under fredagen brukar vara ungefär hälften mot besöksantalet under lör/sön, och det är vanligtvis gott om plats i gångar, lokaler och serveringar. Det är också lättast att parkera då.

Lördag och söndag brukar det vara mycket folk, och vanligtvis mest under lördagen. Kom gärna vid öppning kl. 10 för att undvika trängsel. Även sent på eftermiddagen, efter kl 15, brukar det vara lugnare.

Hur många som besöker oss, och när, är väldigt svårt att svara på och beror väldigt mycket även på väder och vind. Våra råd ovan är generella och baserade på våra erfarenheter från tidigare år.

Ja, fråga parkeringsfunktionärerna vid ankomst.

Ja, naturligtvis!

Slottscaféet på borggården serverar varma drycker och kakbuffé.

Stora Klostercaféet serverar bla härliga hamburgare, samt kaffe och kakor i Restaurangen på marknadsplatsen.

Kaffe och glöggservering finns på ett flertal ställen.

Våffelvagn finns på plats 

Fisky Business serverar fisksoppa samt vegetariskt alternativ

Friluftsfrämjandet grillar korv och har varm dryck vid sitt lägerbål.  

Sen serverar ju många av uställarna spännande smakprov av sina produkter också.

Ja. Snälla, kopplade hundar får gärna vara med utomhus. Inne i hallarna vill vi inte ha hundar eftersom det inte är tillåtet tillsammans med matförsäljning och det stundtals kan bli väldigt trångt.

Parkering
Infarten till parkeringen är under julmarknaden från väg 104 norr om Övedskloster - närmare bestämt via grusvägen som leder upp till våra spannmålssilos på backen. Det finns skyltar från väg 104. Från parkeringen går det en ljussatt slinga genom skogen fram till entrén. Tag bra skor då ni är på landet och det kan vara varierat underlag beroende på väder. Vi har inte längre traktortransporter för skjuts från parkeringen pga säkerhetsaspekten. Om du behöver handikapparkering så fråga parkeringsfunktionärerna vid ankomst. 

Avfarten från allén till det som till vardags är slottets besöksparkering kommer att vara stängd för alla utom behörig personal.

Fri parkering! Parkeringen sköts av Harlösa scoutkår och avgiften ingår i din entrébiljett. Vi uppmuntrar samåkning då antalet parkeringsplatser är begränsat.

Handikapparkering finns - prata med parkeringsfunktionärerna vid ankomst så visar de er vägen. 

Parkering sker en bit från entrén. Tag bra skor då ni är på landet och det kan vara varierat underlag beroende på väder. Vi har inte längre traktortransporter för skjuts från parkeringen pga säkerhetsaspekten.

Vi får många frågor om tillgängligheten på slottsanläggningen om man rör sig med barnvagn, rullator, rullstol eller liknande. Nästan allt under JUL på Övedskloster är i ett plan och det går bra att ta sig runt mellan byggnaderna och ner i parken. Dock förekommer ojämt underlag på flera ställen, och det kan vara bra att ha någon med sig som kan hjälpa till. För att komma in i utställningshallarna kan det förekomma trösklar. Vi har mobila ramper som vi gärna hjälper till med. Säg till i entrén, eller meddela i förväg, om ni vill ha hjälp att ta er runt anläggningen. Vi har personal avsatt för detta.