Vanliga frågor

Jul på Övedskloster är öppet fredagen den 10 december kl 15-20, lördagen den 11 december och söndagen den 12 december klockan 10-17.

Inträde kostar 100 kr. Alla under 14 år gratis. Parkeringen är fri (men en del av entréavgiften går till  Öved-Östraby Skytteförening som sköter parkeringen). 

I inträdet ingår uppträdanden, häst och vagn, korv till alla barn under 12 år med mera.

Fredagen den 10/12 erbjuder vi rabatt för alla våra trevliga besökare över 63 år. Entrépriset reduceras då till 80kr per person. Rabatten gäller endast på fredagen.

 

Ja, man kan köpa biljetter direkt här på hemsidan. Vi uppmuntrar att ni förköper biljetter för att minska trängsel och köbildning. Snabbentré finns för de som bara ska scanna förköpta biljetter.
Vill du besöka marknaden mer än en gång rekommenderar vi Tre-dagars-biljetten som ger dig tillgång 3 dagar till priset av 2.

Köp din biljett här

Många utställare tar kort men inte alla. Många utställare tar Swish, men mobiltäckningen med framförallt Telia är tyvärr bristfällig kring Övedskloster, vilket kan vara bra att känna till. 

Entrén tar kort, kontanter och Swish, liksom Cafét och Restaurangen.

Ja, fråga parkeringsfunktionärerna vid ankomst.

Ja, naturligtvis!

Slottscaféet på borggården serverar varma drycker och kakbuffé.

Stora Klostercaféet serverar bla härliga hamburgare, samt kaffe och kakor i Restaurangen på marknadsplatsen. Även vegetariska alternativ. 

Kaffe och glöggservering finns på ett flertal ställen.

Matvagnar av olika slag finns på plats bla våfflor.

Friluftsfrämjandet grillar korv och har varm dryck vid sitt lägerbål.  

Sen serverar ju många av uställarna spännande smakprov av sina produkter också.

Ja. Snälla, kopplade hundar får gärna vara med utomhus. Inne i hallarna vill vi inte ha hundar eftersom det inte är tillåtet tillsammans med matförsäljning och det stundtals kan bli väldigt trångt.

Parkering
Infarten till parkeringen är under julmarknaden från väg 104 norr om Övedskloster - närmare bestämt via grusvägen som leder upp till våra spannmålssilos på backen. Det finns skyltar från väg 104. Från parkeringen och och fram till huvudentrén kommer det att finnas fri traktortransport, men det är också relativt nära att gå och promenaden genom skogen är rätt mysig. Om du behöver handikapparkering så fråga parkeringsfunktionärerna vid ankomst. 

Avfarten från allén till det som till vardags är slottets besöksparkering kommer att vara stängd för alla utom behörig personal.

Fri parkering! Parkeringen sköts av Öved-Östraby Skytteförening och avgiften ingår i din entrébiljett. Vi uppmuntrar samåkning då antalet parkeringsplatser är begränsat.

Handikapparkering finns - prata med parkeringsfunktionärerna vid ankomst så visar de vägen. 

Vi får många frågor om tillgängligheten på slottsanläggningen om man rör sig med barnvagn, rullator, rullstol eller liknande. Nästan allt under JUL på Övedskloster är i ett plan och det går bra att ta sig runt mellan byggnaderna och ner i parken. Dock förekommer ojämt underlag på flera ställen, och det kan vara bra att ha någon med sig som kan hjälpa till. För att komma in i utställningshallarna kan det förekomma trösklar. Vi har mobila ramper som vi gärna hjälper till med. Säg till i entrén, eller meddela i förväg, om ni vill ha hjälp att ta er runt anläggningen. Vi har personal avsatt för detta.