Vanliga frågor

Jul på Övedskloster är öppet fredagen den 13 december kl 15-20, lördagen den 14 december och söndagen den 15 december klockan 10-17.

Inträde kostar 100 kr. Alla under 16 år gratis. Parkeringen är fri (men en del av entréavgiften går till  Öved-Östraby Skytteförening som sköter parkeringen).

I inträdet ingår uppträdanden, häst och vagn, korv till alla barn under 12 år med mera.

Fredagen den 14/12 erbjuder vi rabatt för alla våra trevliga besökare över 63 år. Entrépriset reduceras då till 80kr per person. Rabatten gäller endast på fredagen.

Hela programmet hittar du här: Program

Ja, man kan köpa biljetter på ticketmaster: https://www.ticketmaster.com/jul-pa-ovedskloster-tickets/artist/2705840 och kan då gå i en särskild ingång vid kö. 

Många utställare tar också kort men inte alla. Många utställare tar också Swish, men mobiltäckningen med framförallt Telia är tyvärr bristfällig kring Övedskloster, vilket kan vara bra att känna till. Nytt för i år är att det finns en Bankomat på området.

Entrén tar kort, kontanter och Swish, liksom Cafét och Restaurangen.

JA, det finns en mobil Bankomat på området. 

Ja, fråga parkeringsfunktionärerna vid ankomst.

Ja, naturligtvis!

Slottscaféet på borggården serverar varma drycker och kakbuffé.

Stora klostercaféet serverar härliga hamburgare, värmande soppa samt kaffe och kakor i Restaurangen på marknadsplatsen. Även vegetariska alternativ. 

Fogarolli serverar mysig latté och varm choklad i marknadshallen.

SFC by Nilsson serverar grillade surdegsmackor.

ATDH serverar brända mandlar och Berlinermunkar.

Friluftsfrämjandet grillar korv och har varm dryck vid sitt lägerbål.  

Sen serverar ju många av uställarna spännande smakprov av sina produkter också.

Ja. Snälla, kopplade hundar får gärna vara med utomhus. 

Parkering
Infarten till parkeringen är under julmarknaden från väg 104 norr om Övedskloster - närmare bestämt via grusvägen som leder upp till våra spannmålssilos på backen. Det finns skyltar från väg 104. Från parkeringen och och fram till huvudentrén kommer det att finnas fri traktortransport, men det är också relativt nära att gå och promenaden genom skogen är rätt mysig. Om du behöver handikapparkering så fråga parkeringsfunktionärerna vid ankomst. 

Avfarten från allén till det som till vardags är slottets besöksparkering kommer att vara stängd för alla utom behörig personal.

Fri parkering! Parkeringen sköts av Öved-Östraby Skytteförening.

Handikapparkering finns - prata med parkeringsfunktionärerna vid ankomst så visar de vägen. 

Vi får många frågor om tillgängligheten på slottsanläggningen om man rör sig med barnvagn, rullator, rullstol eller liknande. Nästan allt under JUL på Övedskloster är i ett plan (undantaget är Slottscaféet) och det går bra att ta sig runt mellan byggnaderna och ner i parken. Dock förekommer ojämt underlag på flera ställen, och det kan vara bra att ha någon med sig som kan hjälpa till. För att komma in i utställningshallarna kan det förekomma trösklar. Vi har mobila ramper som vi gärna hjälper till med. Säg till i entrén, eller meddela i förväg, om ni vill ha hjälp att ta er runt anläggningen. Vi har personal avsatt för detta.