Vanliga frågor

Jul på Övedskloster är öppet fredagen den 14 december, lördagen den 15 december och söndagen den 16 december klockan 11-17.

Inträde kostar 100 kr. Alla under 16 år gratis. Parkeringen är fri (men en del av entréavgiften går till  Öved-Östraby Skytteförening som sköter parkeringen).

I inträdet ingår uppträdanden, häst och vagn, korv till alla barn under 12 år med mera.

Fredagen den 15/12 erbjuder vi rabatt för alla våra trevliga besökare över 63 år. Entrépriset reduceras då till 80kr per person. Rabatten gäller endast på fredagen.

Hela programmet hittar du här: Program

Många utställare tar kort men inte alla. Det finns tyvärr ingen uttagsautomat på området.

Entrén tar kort, liksom cafét och restaurangen.

Det finns tyvärr ingen uttagsautomat på området.

Ja, fråga parkeringsfunktionärerna vid ankomst.

Ja, naturligtvis!

Slottscaféet serverar varma drycker, bakverk och smörgåsar på borggården.

Stora klostercaféet serverar härliga hamburgare samt kaffe, kakor och baguetter i Restaurangen på marknadsplatsen.

Fogarolli serverar mysig latté och varm choklad i marknadshallen.

Casseroll Food Truck serverar värmande gryträtter, även vegetariskt.

Lundchark serverar delikata korvar. 

Sen serverar ju många av uställarna spännande smakprov av sina produkter också.

Ja, snälla, kopplade hundar får gärna vara med utomhus. 

Länsförsäkringar Skåne bjuder in alla att åka gratis på skridskobanan som består av en konstgjord is, 70 kvadratmeter stor. Det är inte en jättestor is och det är mest tänkt som en aktivitet för barn. Om man inte har egna skridskor kan man hyra för 20 kr av hockeyklubben Lund Giants. 

Parkering
Infarten till parkeringen är under julmarknaden från väg 104 norr om Övedskloster - närmare bestämt via grusvägen som leder upp till våra spannmålssilos på backen. Det finns skyltar från väg 104. Från parkeringen och och fram till huvudentrén kommer det att finnas fri traktortransport, men det är också relativt nära att gå och promenaden genom skogen är rätt mysig. Om du behöver handikapparkering så fråga parkeringsfunktionärerna vid ankomst. 

Avfarten från allén till det som till vardags är slottets besöksparkering kommer att vara stängd för alla utom behörig personal.

Nytt för i år: Fri parkering! Parkeringen sköts av Öved-Östraby Skytteförening.

Handikapparkering finns - prata med parkeringsfunktionärerna vid ankomst så visar de vägen. 

Vi får många frågor om tillgängligheten på slottsanläggningen om man rör sig med barnvagn, rullator, rullstol eller liknande. Allt under JUL på Övedskloster är i ett plan (undantaget Slottscaféet och Slottsbutiken på borggården) och det går bra att ta sig runt mellan byggnaderna och ner i parken. Dock förekommer ojämt underlag på flera ställen, och det kan vara bra att ha någon med sig som kan hjälpa till. För att komma in i utställningshallarna kan det förekomma trösklar. Vi har mobila ramper som vi gärna hjälper till med. Säg till i entrén, eller meddela i förväg, om ni vill ha hjälp att ta er runt anläggningen. Vi har personal avsatt för detta.