Julmarknad

Julmarknad 13 - 14 december 2014

Den 13 - 14 december arrangeras julmarknaden Jul på Övedskloster 2014. Liksom tidigare har vi särskilt fokus på mat och hantverk från trakten.

Strax intill slottet finns ett gammalt kostall från 1800-talet med en härlig, rustik atmosfär. Det är här vi låter julmarknaden ha sitt hjärta. Men julmarknaden breder även ut sig över hela den gamla gården, borggården och parken.

Julmarknadens huvudattraktion är naturligtvis  alla utställare som visar upp sina fina  produkter. Men besökarna möts även av luciatåg, häst och vagn,  musikanter, lantbruksdjur, korvgrillning, dockteater med mera. Och så förstås julgranar, marschaller, facklor, granris, lussekatter och glögg. Sammantaget blir det en härlig, gammaldags julstämning. 

Nytt för i år är en isbana där barn kan prova på att åka skridskor och en restaurang där det serveras rykande varm gulasch men även grillade delikatesser och korv från Övedskloster.

Välkommen till Övedskloster den 13-14 december kl 11-17!

Läs mer:


Tips: Julbord på Bjärsjölagårds Slott

Kombinera gärna ditt besök på julmarknaden med ett klassiskt julbord hos våra grannar på Bjärsjölagårds slott. Julbordet är baserat på bygdens lokala råvaror, tillagat efter slottets stora receptskatt – med en modern touch.

Till Bjärsjölagårds Slott ->