Julmarknad

Julmarknad 12- 13 december 2015

Den 12-13 december arrangeras julmarknaden Jul på Övedskloster 2015. Liksom tidigare har vi särskilt fokus på mat och hantverk från trakten.

Strax intill slottet finns ett gammalt kostall från 1800-talet med en härlig, rustik atmosfär. Det är här vi låter julmarknaden ha sitt hjärta. Men julmarknaden breder även ut sig över hela den gamla gården, borggården och parken.

Julmarknadens huvudattraktion är naturligtvis  alla utställare som visar upp sina fina  produkter. Men besökarna möts även av luciatåg, häst och vagn,  musikanter, lantbruksdjur, korvgrillning, dockteater med mera. Och så förstås julgranar, marschaller, facklor, granris, lussekatter och glögg. Sammantaget blir det en härlig, gammaldags julstämning. 

Skridskobanan som introducerades förra året kommer tillbaka i år, och man kan även i år hyra skridskor om man inte ha egna med sig. Nytt för i år är annars att vårt fina café flyttat ner på marknadsplatsen och där får ni nu tag på baguetter och bakverk, dricka och varma drycker. Kvar på borggården finns vårt "Snabbkaffe" där vi har ett trettiotal platser i en av flyglarna.

Välkommen till Övedskloster den 12-13 december kl 11-17!

Läs mer:


Tips: Julbord på Bjärsjölagårds Slott

Kombinera gärna ditt besök på julmarknaden med ett klassiskt julbord hos våra grannar på Bjärsjölagårds slott. Julbordet är baserat på bygdens lokala råvaror, tillagat efter slottets stora receptskatt – med en modern touch.

Till Bjärsjölagårds Slott ->