Beställ viltlåda

Vilt på låda

Hösten är här och med den det fina viltköttet! Anmäl ditt intresse till vår mail: meatbox@ovedskloster.com Du kan köpa antingen hjort eller vildsvin. I lådan finns två nätade stekar, två innanlår (om djuret är stort nog), två rygg/ytterfiléer, två innerfiléer, en eller två bogstekar (om möjligt) och resten färs. Allt är styckat, vacuumförpackat och klart för frysen. När vi jagat kontaktar vi de som anmält intresse i tur och ordning för att göra upp om avhämtning.

Kronhjort

Det sägs ju att älgen är skogens konung, men kronhjorten är i så fall en stark utmanare. Alla som har mött en vet att den definitivt är ett av skogens mest majestätiska djur. Köttet är också enormt välsmakande och mört. Priset är 140 kr/kg. I en låda finns 20-40 kg kött. 

Dovhjort

De flesta dovhjortar på Övedskloster är vita, vilket är lite ovanligt. Detta beror på Bygge-Hans, som grundade dagens Övedskloster, anlade en djurgård med vita hjortar på 1700-talet. Hjortköttet är mycket välsmakande och mört med en mild viltsmak. Priset för dovhjort är 140 kr/kg och vikten på lådorna kan variera mellan 15 och 40 kg. Om du anmäler intresse - berätta gärna om du är intresserad av ett större eller mindre djur. 

Vildsvin

Vildsvinen har de senaste 20 åren brett ut sig över Övedskloster, precis som i resten av södra Sverige. Det är ett skyggt och svårjagat vilt. Vildsvinssmaken kan bäst beskrivas som fläskkött med viltsmak. Priset för vildsvin är 110 kr/kg och vikten på lådorna kan variera beroende på djurets storlek.